≡ Menu

30 tips om hvem som fortjener Ås-kalenderen til jul!

Christmas_lowres

Vakre Ås på veggen hele året! Her er 30 tips om hvem du kan gi årets lokale julegave til!

Bare dager igjen – og det er på tide å sikre de siste julegavene. Men det er ikke noe problem for deg som bor i Ås. Svaret heter “Ås-kalenderen 2016” – med flotte landskapsbilder fra den vakre kommunen vår.

Du kan kjøpe på Den Blinde Ku i Ås Kvartal.  Tirsdag 22/12 og lillejulaften vil vi også selge ferdig innpakkede kalendere ved inngangspartiet til Ås Kvartal.

Og hvem fortjener ikke en Ås-kalender? Her er 30 forslag!

1. Deg selv!

Du liker vakre bilder, gjør du ikke? Og du er glad i Ås – og oppmuntrer gjerne lokale initiativ!

2. Studentbarn fra Ås

Så ble de voksne – og dro vekk for å studere. Tårene rant. Og du savnet dem. Men nå kommer de hjem til Ås til jul! Du vil så gjerne at de skal komme oftere og tenker at en Ås-kalender på hybelveggen er det som skal til for å sende varme tanker hjem til mor og far.

3. Pensjonisten som “har alt”

Ja, hva gir man egentlig til de som “har alt”? Vaseskapet er fullt, de har råd til å kjøpe hva de har lyst på – og har egentlig alt de trenger. Svar: En gave som vekker følelser. For Ås – hvor de har tilbragt livet sitt.

4. Nære venner i Ås

Ås-vennene du møter til et glass vin på Tre Glass eller som du stadig blir invitert til middag hos. Du har lyst til å gi en oppmerksomhet til jul, men kommer liksom ikke på hva som er passende….

5. Venner i Ski

Tenk over det! Folk i Ski må også ha noe nydelig å se på! Vakre Ås på veggen hele året!

September

6. Ansatte ved Norges Veterinærhøgskole

Veterinærhøgskolen flytter til Ås, men ikke alle er like begeistret. De ansatte på Adamstuen kan trenge hjelp til å se lyst på livet. Rekk ut en hånd! Vis hvor vakker Ås er!

7. Utflyttede venner fra Ås

Dere var masse sammen den gang dere alle bodde i Ås. Men så flyttet vennene til et annet sted i Norge. Minn dem på vennskapet og den gode tiden i Ås!

8. Ordfører Ola Nordal

Som nyvalgt ordfører vil Ola Nordal helt sikkert få masse kjeft – hver dag. Så han trenger å bli minnet om hvor flott kommune han leder. Dessuten: Burde vi ikke alle være glade for at noen tar på seg ansvaret med å være tillitsvalgt i lokaldemokratiet?

9. Beboerne på Moer sykehjem

De synger på livets siste vers – kanskje uten å huske de forrige versene. For en del er alt som kan hjelpe dem å huske av stor verdi. For eksempel vakre Ås på veggen hele året!

10. Mor og far

Du er ung – og rakk aldri å fikse gaven til mor og far. Kanskje du skulle finne på noe annet enn aftershave og olivenolje i år?
April

11. Asylsøkerne på Bjørnebekk

De er på flukt – og er gjester i Ås en kort periode av sitt liv. Hvorfor ikke la dem føle seg ekstra velkomne?

12. Avgått ordfører Johan Alnes

23 år som ordfører i Norges vakreste kommune! Mannen fortjener en Ås-kalender!

13. Venner i Vestby

Hva har nå egentlig Vestby? Industriområder? Bauhaus? Outlet-butikker? Kanskje en trøstepremie er på sin plass til jul?

14. Til vertsskapet for nyttårsselskapet

Dere er invitert til venner i Ås på nyttårsaften.  Hvorfor ikke ta med en Ås-kalenderer til vertskapet?

15. Fylkesordfører Anette M. Solli

Høyre-kvinnen fra Bærum er folkevalgt sjef for hele fylket. Det kan da umulig skade å minne henne på at det er mye vakkert på den andre kanten av fylket også.

August

16. De ansatte i Ås kommune

Egentlig burde Ås kommune selv spandert Ås-kalendere på alle sine ansatte. De gjør en utrettelig og fantastisk innsats for alle oss som bor her. Takk, takk!

17.  Alle kommunestyrerepresentantene våre

Jeg nevnte ordfører Ola Nordal. Men egentlig fortjener alle våre kommunestyrerepresentanter en Ås-kalender, som takk for at de ofrer så mye fritid for å skape et godt sted for oss å bo.

18. De fjerne slektningene i USA

De spiser lefse og lutefisk om hverandre når det er møte i de norsk-amerikanske foreningene – og synes Norge må være det mest fantastiske sted på jord. Så det må være lov å minne dem på hva som er Norges perle!

19. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen

Ny trase for E18 gjennom Ås vil endre kulturlandskapet – og ikke alle er like glade for planene. Så kanskje vegdirektøren trenger å få vakre Ås på kontorveggen – hele året?

20. Tenåringsgutten som bare spiller dataspill

Han murer seg inne på rommet – kveld etter kveld. Det er dataspill som gjelder. Han trenger en aldri så liten påminnelse om at det er noe vakkert der ute – utenfor huset, midt i den friske luften.

calendar_2000px

21. Familiens susekopp

Alle familier har sin susekopp – hun eller han som aldri holder rede på noe som helst, og som konsekvent glemmer hvilken dato det er. Hjelp er på vei!

22. Din fotoglade venn

Hun eller han bor kanskje ikke i Ås, men elsker å ta bilder og lar seg gjerne inspirere av andres bilder.

23. Alle som lurer på å flytte til Ås

Så du har venner eller familiemedlemmer som lurer på flytte i retning av Ås? Gi dem et lite puff på veien!

24. Rektor Mari Sundli Tveit ved NMBU

La oss være ærlige: Vi er alle stolte av NMBU, enten vi jobber der eller ikke! For NMBU er med på å definere Ås som et unikt lokalsamfunn i Norge.

25. Bøndene våre

Mer enn noe annet viser Ås-kalenderen fram det nydelige kulturlandskapet vårt. Men et vakkert kulturlandskap er resultatet av mange årtiers slit fra dyktige bønder.

Cover_image

26. De som vil sponse min fotohobby

Jeg skal ikke lyve: Overskuddet av Ås-kalenderen går til meg selv. Og det vil bli brukt til enda bedre fotoutstyr! Men kanskje du setter pris på de mange bildene jeg tar i Ås og ikke har noe imot å sponse min hobby?

27. Administratorene til Facebook-gruppen “Ås kommunes venner”

Jan Vidar Magnussen og Per Kristian Bjor legger ned en fantastisk innsats i å holde Facebook-gruppen “Ås kommunes venner” levende og aktuell. Takk!

28. Journalistene i Østlandets Blad og Ås Avis

En oppegående presse skaper levende lokalsamfunn. Kanskje liker vi ikke alltid hva journalistene skriver, men de gjør likevel Ås til et bedre sted å bo.

29. En du vil overraske

Vi gir gaver til venner og familie til jul – og nesten alltid er det mer eller mindre forventet. Men kanskje du i år skal overraske en venn som ikke forventer noe som helst?

30. Statsminister Erna Solberg

Hun styrer hele landet. Og nettopp derfor burde hun stilt seg opp på kontoret hver morgen og spurt:

“Kalender, kalender på veggen der! Hvem er vakrest i landet her?”


 

Så ja! Mange fortjener “Ås-kalenderen 2016”!

Og kanskje kommer du på flere? Foreslå i så fall i kommentarfeltet nedenfor!

Kjøp på Den Blinde Ku i Ås Kvartal – eller ferdig innpakket fra meg direkte utenfor Rema-butikken samme sted lørdag 19. desember og lillejulaften. Du kan også sende meg en mail på john.einar@sandvand.net

God jul!

Bla gjennom Ås-kalenderen her

1 comment… add one

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.